Parterapeutiske samtaler

 

Kom til bunds i problemerne i jeres parforhold og få ”repareret” det, som forstyrrer – på en effektiv måde

 

Mange af os har ikke fået en ”opskrift” med os hjemmefra på hvad et godt parforhold er og hvis vi har, så kræver den som oftest en opdatering.

Parforholdet er nok det område i livet, hvor vi kommer tættest på vore sårbarheder og besværligheder.

Det skyldes, at vi netop i parforholdet kommer tættest på vores ældste erfaringer med at blive elsket – at blive holdt i live – at blive accepteret som dem, vi nu engang er. Og at disse erfaringer ikke altid udelukkende er positive og behagelige.

Netop her er paradokset: Erotikken – begæret – lysten – intimiteten – nærheden – hengivelsen. Det dejligste overfor de dårligste erfaringer. De gange vi på et tidligt tidspunkt blev svigtet, blev sårede, blev standset, blev misforstået. Det er her, det ofte går galt i parforholdet.

Det er her, vi ofte blander det sammen. Blander vore dybe, måske glemte erfaringer sammen med vore oplevelser med vores nutidige ”voksne” partner. Man kan sige, at vi blander nutid og fortid sammen ofte uden at være bevidste om det.

Det er her, at parforholdet rummer andre og bedre muligheder. Muligheder for igen at se den anden som et mysterie, du kan udforske og blive udforsket af, i stedet for endeløse og uforløste skænderier der tynger og bliver ved med at tynge, manglende nærhed, manglende sexliv etc. etc.

Dermed ikke sagt at konflikter og udfordringer kan undgås og skal undgås i parforholdet. Konflikter og udfordringer er uundgåelige, uanset hvem vi er i parforhold med. Det , der er det vigtige, er, hvad vi stiller op med konflikterne og udfordringerne. Den nyeste forskning viser, at de mest velfungerende og tilfredsstillende parforhold ikke har færre konflikter og udfordringer end andre, men at de har en anden tilgang til dem. De blander ikke fortidige og nutidige erfaringer og oplevelser sammen, og hvis de gør, er de bevidste om, at det er ”gamle traumer”, der er vagt til live igen, og som de skal tage sig af.

Parforholdet rummer altså gode muligheder for at hele ”gamle traumer”. Mulighed for endelig at få det, du har savnet hele livet. Mulighed for at få afsluttet, afrundet og forløst de tidlige følelsesmæssige traumer. Så du kan blive glad og tilfreds og din partner kan blive glad og tilfreds, for det er jo dybest set det, det hele handler om.

Jeg vil i de parterapeutiske samtaler trække på forskellige terapeutiske metoder og redskaber som jeg igennem årene har tilegnet mig kendskab til afhængig af hvem du/I er og hvilke problematikker du/I har og som er effektive på hver deres måde: TIF (Intergenerational Couple and Family Therapy – Leona Baruh), Intensiv Dynamisk Korttidsterapi (ISTDP – Habib Davanloo, Patricia Coughlin, Allan Abbass, Robert Neborsky), Emotionel Fokuseret Parterapi (EFT – Sue Johnson, Jette Simon), Differentieringsfokuseret psykoterapi (David Schnarch), Imago parterapi (Harville Hendrix) etc.

Første samtale vil være en indledende afklarende parterapeutisk samtale med jer begge som kan udvides med flere individuelle samtaler med jer hver især efter behov for at få en dybere og mere nuanceret forståelse af de mønstre og følelsesmæssige reaktioner, som skaber problemerne og lidelserne i jeres parforhold.

I skal regne med 3-7 parsessioner plus evt. individuelle sessioner især hvis I begge eller den ene af jer ”bærer” på flere tidligere traumatiske oplevelser.

Ønsker du/I et mere intensivt parterapeutisk forløb tilbyder jeg også i samarbejde med Psykoterapeut MPF Harald Villemoes Intensiv Dynamisk Parterapi på i alt 13 timer fordelt over 2-4 måneder som du/I kan læse mere om under ”Intensiv Dynamisk Parterapi (IDP)”.

Ring eller mail til mig, hvis du/I ønsker at høre nærmere eller er i tvivl om hvad der er bedst for dig/jer som par.

Kærlig hilsen Betina

Mette og Morten midt i livet: 

Vi har haft fornøjelsen af at gå både i par terapi, men også individuel terapi hos Betina. Vi havde store udfordringer med begge at reagere vildt og impulsivt, hvilket forhøjede vores konflikter. Vi havde også udfordringer med hensyn til at vi begge kom til at trække os væk fra hinanden, hvor der var intense følelser i spil. Sammen med Betina har vi øvet os i, og blevet meget bedre til at håndtere vores tanker og følelser, og få dem udtrykt over for hinanden, på en mere rolig og respektfuld måde.
Betina er varm, imødekommende, levende og skarp. Hun taler ikke bare en’ efter munden. Hun evner at være både professionel og et almindeligt menneske på samme tid, hvilket bestemt ikke alle psykoterapeuter gør. Man mærker at Betina mener det. At hun ser og hører en’ når man er allermest sårbar og har brug for at blive støttet og holdt.  Vi vil altid anbefale Betina.