Intensiv Dynamisk Parterapi (IDP)

 

Kom til bunds i problemerne i jeres parforhold og få ”repareret” det, som forstyrrer – på en hurtig og effektiv måde

 

Mange af os har ikke fået en ”opskrift” med os hjemmefra på hvad et godt parforhold er og hvis vi har, så kræver den som oftest en opdatering.

Parforholdet er nok det område i livet, hvor vi kommer tættest på vore sårbarheder og besværligheder.

Det skyldes, at vi netop i parforholdet kommer tættest på vores ældste erfaringer med at blive elsket – at blive holdt i live – at blive accepteret som dem, vi nu engang er. Og at disse erfaringer ikke altid udelukkende er positive og behagelige.

Netop her er paradokset: Erotikken – begæret – lysten – intimiteten – nærheden – hengivelsen. Det dejligste overfor de dårligste erfaringer. De gange vi på et tidligt tidspunkt blev svigtet, blev sårede, blev standset, blev misforstået. Det er her, det ofte går galt i parforholdet.

Det er her, vi ofte blander det sammen. Blander vore dybe, måske glemte erfaringer sammen med vore oplevelser med vores nutidige ”voksne” partner. Man kan sige, at vi blander nutid og fortid sammen ofte uden at være bevidste om det.

Det er her, at parforholdet rummer andre og bedre muligheder. Muligheder for igen at se den anden som et mysterie, du kan udforske og blive udforsket af, i stedet for endeløse og uforløste skænderier der tynger og bliver ved med at tynge, manglende nærhed, manglende sexliv etc., etc.

Dermed ikke sagt at konflikter og udfordringer kan undgås og skal undgås i parforholdet. Konflikter og udfordringer er uundgåelige, uanset hvem vi er i parforhold med. Det , der er det vigtige, er, hvad vi stiller op med konflikterne og udfordringerne. Den nyeste forskning viser, at de mest velfungerende og tilfredsstillende parforhold ikke har færre konflikter og udfordringer end andre, men at de har en anden tilgang til dem. De blander ikke fortidige og nutidige erfaringer og oplevelser sammen, og hvis de gør, er de bevidste om, at det er ”gamle traumer”, der er vagt til live igen, og som de skal tage sig af.

Parforholdet rummer altså gode muligheder for at hele ”gamle traumer”. Mulighed for endelig at få det, du har savnet hele livet. Mulighed for at få afsluttet, afrundet og forløst de tidlige følelsesmæssige traumer. Så du kan blive glad og tilfreds og din partner kan blive glad og tilfreds, for det er jo dybest set det, det hele handler om.

Baseret på en af de nyeste og mest effektive parterapeutiske metoder TIF tilbyder jeg i samarbejde med Psykoterapeut MPF Harald Villemoes Intensiv Dynamisk Parterapi i forløb på i alt 13 timer fordelt over 2-4 måneder.

Hvert forløb indeholder:
• En indledende 2 timers session med jer begge og 2 terapeuter
• Tre individuelle 1½ times sessioner med hver af jer og en terapeut
• En evaluerende og/eller afsluttende 2 timers session med jer begge og 2 terapeuter

De to fælles sessioner kombineret med de parallelle individuelle sessioner giver samlet en hurtig og dyb og mere nuanceret forståelse af de mønstre og følelsesmæssige reaktioner, som skaber problemerne og lidelserne i jeres parforhold. Dette sker bl.a. ved, at vi er to terapeuter, og at vi som terapeuter arbejder sammen i mellem sessionerne om jeres problemer.

Forløbene gennemføres i Åbyhøj ved Århus eller i Ramten på Djursland efter jeres ønske og koster samlet kr. 10.500,- pr. forløb.

Vi er begge bl.a. uddannede i TIF (Intergenerational Couple and Family Therapy) af Leona Baruh, som er grundlaget for forløbet, og i Intensiv Dynamisk Korttidsterapi (ISTDP), som er en af de mest effektive og gennemforskede psykoterapeutiske metoder kendt i dag.
TIF forener ISTDP (Intensiv Dynamisk Korttidsterapi) med Systemisk Familie Terapi på en meget effektiv måde og i Italien, hvor metoden er udviklet, viser den nyeste forskning, at varig forandring synes at opnås hurtigere end hidtil set indenfor parterapeutiske metoder.

For at sikre jer det bedste udbytte optager vi sessionerne på video, så vi kan få supervision, og I kan få en kopi med hjem.

Ring eller mail til mig, hvis du/I ønsker at høre nærmere eller er i tvivl om hvad der er bedst for dig/jer som par.

Kærlig hilsen Betina